+38 (044) 22 13 221

Способи захисту серця у спеку: універсальні поради

Спека та літня спека, способи перенести

У літню спеку наше серце страждає особливо сильно, відчуваючи неймовірні навантаження. Нижче наведено кілька порад, які стосуються того, як допомогти серцево-судинній системі справлятися з таким складним режимом роботи в такі спекотні дні.

Діти. У дітей до трьох років терморегуляція знаходиться на стадії формування. Саме тому в будинку, де мешкають маленькі діти, необхідно 3 рази на день проводити вологе прибирання. Придбайте гігрометр, стежачи за тим, щоб вологість повітря була не нижче 65%. Дітям, які відмовляються пити рідину, потрібно декорувати чашку, пропонувати їм пити з різнокольорових трубочок, загалом всіляко відволікати їхню увагу. У середньому, у спеку дитина повинна випивати на 40% більше води, молока, соків.

Дітей старшого віку слід відправляти в душ 4 рази на день. Оптимальна температура води має бути в діапазоні 25-30 градусів. Якщо дитина не хоче їсти звичне для неї м’ясо та супи – не змушуйте. Запропонуйте альтернативу – білок добре засвоїться і при вживанні йогурту чи кефіру.

Дорослим людям рекомендується відмовити від кави та спиртної. Це сечогінні напої, які виводитимуть з організму таку необхідну рідину. Однак накопичена зайва рідина в організмі також здатна перевантажити серце. Щоб уникнути затримки води, необхідно відмовитися від солоних продуктів, фастфуду. Спеції також підсилюють харчовий «термогенез», тому в спеку їх краще сховати подалі у кухонну шафу.

Літнім людям лікарі рекомендують приймати ванни для ніг двічі на день, капнувши попередньо в прохолодну воду 4-6 крапель меліси. Так як у людей у ​​віці збільшується потовиділення, їм слід відмовитися від свинини, баранини, булочок та свіжоспеченого хліба.