+38 (044) 22 13 221

Ви боїтеся грипу? Це може бути звичайна алергія

Схожість при грипі та алергії

Період із лютого по квітень – це пік захворюваності на грип. Цікаво, що те, що багато хто приймає за перші симптоми інфекції, часто має з нею дуже мало спільного. Подібні симптоми може спричинити алергія. Хоча на вулиці досить холодно, але зимові та весняні місяці – це період запилення багатьох рослин. Що найбільше турбує алергіків у цей час?

У які місяці викликає алергію

Лютий – це час запилення ліщин. Зростають вони в основному на городах, садах та лісах. Найвища концентрація пилку ліщини в лютому відзначена в садах та городах. Якщо лютий дуже теплий, можна очікувати запилення вільхи. Вільху рідко садять у містах, але житлові комплекси великих міст, що розростаються, поглинають природні місця її проростання. Концентрація пилку вільхи у повітрі значно вища, ніж концентрація пилку ліщини. Період запилення вільхи охоплює лютий та березень, а в роки з тривалою зимою та у квітні можна виявити її пилок у повітрі.

алергіки взимку

У лютому ми маємо бути обережними у місцях, де ростуть тиси. Тиси висаджують як декоративні рослини в садах і парках, тому концентрація пилку тисів у цих місцях може бути відносно високою. Період запилення тисів – лютий та початок березня. Іноді буває, що контакт із алергеном викликає кон’юнктивіт. При необхідності Ви можете звернутися до фахівця. Березень – це місяць, в якому починають запилюватися тополі. Період запилення тополь включає березень і квітень. У березні починає запилюватися і верба. Зерна пилку верби важчі й великі, ніж зерна пилку ліщини та вільхи, тому вони незначно впливають на виникнення алергічних симптомів.

цвітіння для алергіків

Якщо в цей період симптоми хвороби виникають тільки в сонячні дні під час перебування поза домом, а зникають під час дощу чи снігу, а також під час перебування у закритих приміщеннях, то слід запідозрити алергію на пилок, насамперед на пилок вільхи . Робіть вологе прибирання приміщення, якщо потрібно, викликайте помічника по дому, який заразом допоможе краще доглядати за хворим.

>